Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ελάτε να γιορτάσουμε τον Κλήδονα


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Παναθήναια” σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί τον Κλήδονα, στις 23 του Ιούνη και ώρα 20:30 στην πλατεία Κουμουνδούρου, με μαντείες, φωτιές και χορό!!


Πάρτε τα μαγιάτικα στεφάνια σας
και ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η πρωτοβουλία αυτού του blog ανήκει στον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ», ο οποίος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Κουμουνδούρου, Ψυρρή, Μεταξουργείου και Κεραμεικού.

Στόχος μας είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη της περιοχής και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους, επαγγελματίες, εργαζόμενους και ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους. Επίσης, στόχος μας είναι η διαφύλαξη και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας της περιοχής μας.

Αγωνιζόμαστε λοιπόν απ’ το 1996 περίπου ως συντονιστική επιτροπή και απ’ το 2000 και μετά ως Σωματείο, εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών, και κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι μας, αλλά και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα της περιοχής μας.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχομένου, κάποιες από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω:

Þ Αφιέρωμα στο μεγάλο έλληνα λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με θεατρική παράσταση και μουσική από τη χορωδία του συλλόγου
Þ Εκδήλωση προς τιμήν του Μανώλη Γλέζου και του Αποστόλη Σάντα, και ανακήρυξή τους επίτιμα μέλη του Συλλόγου
Þ Κάθε χρόνο διοργανώνουμε στην πλατεία Κουμουνδούρου το έθιμο του «Κλήδονα»
Þ Κάθε χρόνο συνδιοργανώνουμε με το Α’ Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων και με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «Η Παλιά Πόλη» αποκριάτικη εκδήλωση στου Ψυρρή και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα απόγευμα στου Ψυρρή»

Επίσης, στις 24 Απριλίου 2007, οργανώσαμε σε συνεργασία με το «MOnuMENTA», ηλεκτρονικό περιοδικό για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου (http://www.monumenta.org/), δημόσια συζήτηση με τίτλο «Κεραμεικός, Μεταξουργείο, Ψυρρή, Χρόνια προβλήματα ζητούν λύση», ανοίγοντας ένα κύκλο με δράσεις που συνεχίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το γραφείο του Συλλόγου μας βρίσκεται στην οδό Σαχτούρη 8-10, στον ημιώροφο, και είναι ανοιχτό κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 18:30 έως τις 20:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6974300211

E-mail: panathinaia_syllogos@yahoo.gr